Thursday, October 18, 2012

Davida Gown - Dutch

DUTCH TRANSLATION - met dank aan KarinWol:
Scheepjes Colour Crafter met haaknaald 3 of 3.5 of Soft van Zeeman met haaknaald 2.5 of 3 in zachte kleurtjes Je kunt dit jurkje ook met verschillende kleuren haken zoals je boven op de foto ziet of in 1 kleur.

Of haakkatoen geschikt voor haaknaald 2 dan wordt het een stuk kleiner maar die maatjes zijn soms ook nodig.

Rij 1: Haak 32 lossen, haak 1 stokje in de 4e losse vanaf haaknaald, 1 stokje in de volgende 2 stokjes, (1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in de volgende losse, *1 stokje in de volgende 6 lossen, (1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in de volgende losse* Herhaal tussen*-* nog 2x. Haak 1 stokje in de laatste 4 lossen, haak 2 lossen en keer je werk.

Rij 2-4: 1 stokje in elk stokje, (1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in elke losse ruimte van de vorige rij, haak 2 lossen en keer je werk.

Rij 5: je start hier voor de mouwen: 1 stokje in elke steek tot je bij de 1e losse ruimte komt, sla alle steken over en maak 1 stokje in de 2e losse ruimte. Je hebt nu 1 mouw gemaakt. Haak weer 1 stokje in elke steek tot je bij de volgende losse ruimte komt, sla weer alle steken over en haak 1 stokje in de laatste losse ruimte en in de overige steken van de toer. Haak 2 lossen en keer je werk.

Rij 6: *1 stokje in de volgende 2 stokjes, 2 stokjes in de volgende steek*, herhaal *-* tot het einde van de rij. Haak 2 lossen en keer je werk.

Rij 7: *sla 1 steek over, (1 stokje, 1 losse, 1 stokje) in de volgende steek*, de steek tussen *-* noemen we nu de v-steek.

Herhaal *-* tot het einde van de rij, haak 1 stokje in de laatste steek van de rij, haak 2 lossen en keer je werk.

Rij 8: en alle overige rijen tot je de gewenste lengte van het jurkje hebt bereikt.

1 stokje in 1e steek, v-steek in elke 1 losse ruimte van elke v-steek van de vorige rij, 1 stokje in de laatste steek van de rij, haak 2 lossen en keer je werk.

Om het jurkje te sluiten heb je verschillende opties. Je kunt een lintje door het jurkje rijgen dat met een strikje op de rug sluit. Je kunt ook een paar kleine knoopjes op de achterkant naaien. Het jurkje is zowel met de knoopjes achter als voor te dragen.No comments:

Post a Comment